Plaza'h - Nieuw winkelconcept in Hasselt

10/06/2018

Met Plaza’h is Hasselt een winkelconcept rijker. Geen klassiek shoppingcenter waar je rustig een halve dag kunt doorbrengen, wel een plaza waar zogenaamde ‘run-shoppers’ - mensen die gemiddeld ongeveer anderhalf uur blijven - hun dagelijkse en minder dagelijkse aankopen in alle comfort komen doen. Vlot bereikbaar, gratis parkeren voor de deur, en een vijf- tot tiental sterke merken onder één dak.

Omwille van hun omvang en doelgroep zijn dit winkels wiens plaats niet in het stadscentrum is, maar aan de rand daarvan. Je kan Plaza’h dan ook zien als een groepering van verschillende ‘baanwinkels’ onder één dak.

Samen met het stadsbestuur werd er zorgvuldig over gewaakt dat rechtstreekse concurrentie met winkels in de binnenstad wordt uitgesloten. En ook dat winkels uit het centrum plots hier naar toe zouden verhuizen. Plaza’h past daarmee in het visieplan voor de Grote Ring, met een goede mix van nieuwe kantoren (zoals de Mediahuissite), nieuwe automerken (Tesla) en retail.

Om de gewijzigde verkeersdruk op dit stuk van de Hasseltse grote ring naadloos op te vangen, werkten verkeersspecialisten een oplossing uit waarbij bezoekers aanrijden via de ventweg langs de Gouverneur Verwilghensingel en weer wegrijden langs de Scheepvaartkaai, aan de achterkant van het gebouw. Dat garandeert een optimale verkeersspreiding en maximale veiligheid.